• Tillverkning i Tyskland
  • 10 års garanti¹
  • Från 475 kr gratis leverans*
  • Mer än 1 miljon nöjda kunder

Populära kategorier

Gungkrokar & gungbeslag

Wickey lekställningar med gungor och gungställningar av trä levereras som standard med gungkrokar eller gungbeslag. Om du designar en egen DIY-lekställning och till exempel vill lägga till en Wickey-gunga hittar du matchande gungkrokar med tråd eller en gungkrokar med gänga eller ett gungbeslag med karbinhake för projektet "Bygg din egen gunga" För de små äventyrarnas säkerhet bör ett stabilt gungfäste användas för gungställningen. Vissa specialmodeller av gungsitsar, som pargungan, kräver speciella fäste. Även dessa hittar du här i webbutiken! En enkel- eller pargunga i den egna trädgården är ett fantastiskt lekredskap som gör alla barn glada!

Fästa gunga vid bjälke

Alla gungkrokar och gungfästen övertygar genom hö kvalitet och bra priser och kan lätt fästas och monteras på Wickey-gungställningarna. De är dessutom extremt väderbeständiga då gungfästena antingen är galvaniserade eller av rostfritt stål På så sätt tål trädgårdslekredskap allt slags väder.

Nästan alla gungkrokar med gänga levereras med en karbinhake med nylonlager på vilken gungrepet eller gungkedjan fästs. Alternativt hittar du även gungkrokar med en klassisk böjd krok.

Till skillnad från gungkrokar med gänga omsluter gungfästet med karbinhake gungans träbjälke. Vi har båda sorter: gungfästen för balkar av fyrkantigt trä och gungfästen för balkar av runt trä. Kontrollera alltid de olika diameter-måtten när du väljer. Med de stabila krokarna och fästena är det möjligt att fästa nästan alla gungsitsar. Oavsett om du hänger upp en kompisgunga, äster hängmattor på väggen eller monterar XXL-gungor för flera personer. Avståndet mellan gungkrokarna ställer du in efter gungmodellen.

Offentliga lekplatser och markfästen för gungan

Förutom de galvaniserade stålkrokarna för den egna trädgården har Wickey även gungtillbehör för offentliga platser. Trädgårdslekredskap på en lekplats eller en campingplats kräver certifiering enligt EN 1176. Du kan hos Wickey köpa både varmförzinkade gungkrokar och premium-gungkrokar av rostfritt stål för offenliga platser.

Förutom högkvalitativa gungkrokar är framför allt fästet och förankringen av gungan i marken viktiga. I vårt utbud av "fallskydd & ankare" hittar du rätt ankare och fallskyddsmattor för din barngunga, din Wickey-lekställning eller ditt lektorn. Trästolparna gjuts ner i betong med hjälp av ankarna. På så sätt är du, med gungkrokar, gungfästen, säkerhetsankare och fallskyddsmatta, perfekt utrustad för en härlig födelsedagsfest.

Visste du detta redan? Förutom enstaka gungor av trä och Wickey-lekställnignar med gunga, finns det hos oss även en spännande lekstuga med gunga. En lekstuga kan tjäna som mysig tillflyktsort för dina små, men även fungera som en plats för spännande äventyr. Låt dig inspirerasi vår butik!

Wickey - Gungkrok samt vårt övriga sortiment betygsätts i genomsnitt av våra kunder med 4,64 av 5 stjärnor.

#wickeyadventure

Låt dig inspireras av våra nöjda kunder från hela Europa för att skapa ditt eget lilla paradis eller dela ditt Wickey-paradis med andra med hashtaggen #wickeyadventure på Instagram.

Jämför Produkter

chevron-right