Info om Wickey-kategorierna

Kan jag endast köpa Wickey-produkter online?

Eftersom vi är en ren online-verksamhet säljer vi faktiskt våra produkter enbart via Internet. Ett hemligt tips från oss till dig: Kolla regelbundet in vårt Facebook-konto: vi överraskar dig med coola (rabatterade) kampanjer med jämna mellanrum!

Finns det kataloger eller broschyrer om Wickey-produkter?

Miljön är viktig för oss och därför använder vi inte tryckta kataloger. I vår webbutik hittar du allt du behöver för att skapa en unik tillflyktsort för dina barn.

Kan jag se lekutrustningen på en utställning?

Ett showroom är ännu inte planerat. Men om du bor i närheten eller om du har vägarna förbi är du välkommen in till oss: Vi har ställt upp en handfull lekställningar i våra lokaler. Naturligtvis kan du också ta en titt på vår inspirationssida och få ett första intryck av våra lekställningar.

Är Wickey-lekplatsutrustningen även lämplig för offentliga platser?

Vi erbjuder också lekutrustning för offentliga platser så att lekplatser, skolor, dagis och liknande får riktigt bra lekredskap. Våra PRO och Hy Land-lektorn uppfyller den europeiska standarden EN-1176 och är lämpliga för användning på offentliga platser. Du hittar fler lekredskap för offentliga platser här: Allmän lekplats.

Behöver jag bygglov för Wickey-lekredskap?

Eftersom rättspraxis kan skilja sig åt, inte bara internationellt utan också regionalt, rekommenderar vi att du tar reda på de nuvarande riktlinjerna på byggnadskontoret i din kommun/stad.

Hur återvinner jag mitt Wickey-lekredskap när jag inte längre använder det?

Se till att det återvinns på rätt sätt efter demontering. Var du kan återvinna tryckimpregnerat trä får du veta av din kommun.

Måste lekredskapen från Wickey underhållas?

Som med alla förbrukningsprodukter kan våra lekställningar visa tecken på användning. Vi rekommenderar därför att du regelbundet kontrollerar din lekutrustning vad gäller skruvar, brädor och tillbehör.

Är det möjligt att bygga ut min lekställning?

Titta runt i vår webbutik, tillbehören som erbjuds där kan enkelt fästas på vilken lekställning som helst. De enskilda tilläggsmodulerna för tornen kan för närvarande inte (beställas) separat.

Finns det produkter som jag borde beställa till?

Definitivt ankare att fästa i betong i marken. Dessa är väsentligt för att lekställningen eller gungan ska stå så stadigt som möjligt och så att 10-årsgarantin helt ska täcka trädelarna. Den annonserade garantin gäller ju för alla trädelar om du samtidigt köper våra egna ankare. I alla andra fall gäller den lagstadgade garantin.... Mer information om garantiansvarets omfattning och dess giltighet hittar du i vår garantiförklaring.

Vilka plattformshöjder har Wickey och vilka är bäst?

På Wickey hittar du lekställningar och lekstugor med många olika plattformshöjder. Vad som är det perfekta tornet för dig baseras alltid på dina krav och önskemål: Är din trädgård ganska liten och har dina barn precis att klättra och gunga? Då kan det vara tillräckligt med en lekställning med en 90 cm eller 120 cm hög plattform och en kort rutschkana. Stora lekställningar med 150 cm eller 210 cm höga plattformar och tilläggsmoduler är perfekta för äldre barn och långsiktig lekglädje.

Var kan jag hitta de exakta dimensionerna på lekplatsutrustningen?

Den sista bilden i galleriet på produktsidan ger dig information om längd, höjd och bredd på din favoritprodukt.

Kan jag fästa tillbehör på min lekställning?

Du kan fästa rattar, kikare etc. på vilken lekställning som helst, precis där du tycker att den passar bäst. Men rutschkanorna måste naturligtvis passa plattformen på lekställningen.

Kan flera barn leka på en lekställning?

I grund och botten finns det inga regler vad gäller antal lekande barn. Det bör dock noteras att de enskilda plattformarna har en maximal bärkapacitet på 100 kg. De enskilda elementen som gungor, rutschkanor etc. kan bära max 50 kg.

Vad är lekplatsutrustningens maximala bärkapacitet i kilo?

I allmänhet kan du använda följande riktvärden som vägledning: Våra gung-/ tvärbalkar kan bära totalt 100 kg, våra vanliga barngungsitsar klarar 50 kg. Maximal belastning för de enskilda plattformarna är 100 kg.

Är det krav på att använda säkerhetsmattor?

Det är obligatoriskt att använda säkerhetsmattor på offentliga platser. Du kan ta reda på hur många du behöver och var de måste läggas ut på relevant produktsida och i PDF-dokumentet under produktinformationen. Det finns inga lagkrav vid privat användning av vår lekplatsutrustning. Men om din lekställning står på hårt underlag, t.ex. stenig mark, rekommenderar vi att du lägger fallskyddsmattor för säkerhets skull.

Kan gungsitsar också monteras på ett träd?

I princip är detta naturligtvis möjligt. Förutsättningen är en stark gren utan mindre grenverk som kan vara farligt för dina barn när de gungar. Våra runda gungbeslag passar bäst för detta ändamål. Observera dock att montering på andra objekt sker på egen risk.

Hur fäster jag gungställningen?

Som med våra lekställningar måste gungans stolpar fästas med ett ankare i betong. Du kan ta reda på vilka ankare vi rekommenderar på respektive produktsida.

Hur stort måste säkerhetsavståndet vara för en gungställning?

Vi rekommenderar generellt att du placerar gungan på ett säkerhetsavstånd på två meter från andra stora föremål/hinder.

Hur hög belastning i kilo klarar en gungställning och en gunga?

I allmänhet kan du använda följande riktvärden som vägledning: Våra gung-/ tvärbalkar kan bära totalt 100 kg, våra vanliga barngungsitsar klarar 50 kg.

Kan man även köpa sand till sandlåda hos Wickey?

Du kan inte köpa sand hos Wickey. Du kan hitta högkvalitativ leksand för dina barn i vilken välsorterad byggaffärsom helst.

Varför kan inte sandlådans lock stängas helt?

De små spalterna mellan brädorna eller mellan locket och lådan motverkar mögelbildning som orsakas av fuktuppbyggnad.

Hur kan mögel och svamptillväxt undvikas?

Vårt trä är tryckimpregnerat. Under denna process pressas ett impregneringsmedel in i träet under högt tryck. Denna process skyddar inte bara träet mot väderförändringar utan har också en förebyggande effekt mot organismer vars angrepp kan leda till att träet förstörs.
Du kan själv aktivt förebygga mögelbildning genom att packa upp träet så snart du tar emot det och förvara det på en torr plats tills det monteras.